1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19   
1
29-10-2009

Op weg naar Shanghai, vliegend...
Op het vliegveld draait er een bijzonder komisch filmpje over het H1N1 virus. Komisch maar waarschijnlijk niet persé komisch bedoeld. De hoofdpersoon een varkentje moet zichzelf beschermen zodat anderen niets oplopen. Natuurlijk moeten er ook hier handen gewassen worden, maar ook moet je op tijd naar bed, fruit eten en eigenlijk het allerbelangrijkste...'Although the epidemic situation is nervous, we should have a good mood...'
En zo is het;-)

 

Shanghai, dat is opeens een heel andere vibe vergeleken bij het rustige Qindao. Net geland word je meteen benaderd door allerlei vriendelijke aasgieren. Hotel, shuttlebus, trips alles is mogelijk. De rij voor de taxi's is enorm. Gestructureerd door een Euro-disney-efteling-rij in van die slingerbanen dat wel.

Maar wat een efficiency, 5 rijen dik rijden de taxi's aan en ritmisch begeleid door een guide met een fluitje verdwijnen hele groepen mensen tegelijk in hun vervoer richting centrum.

Al snel zijn ook wij onderweg naar de Bund,

de meest fantastisch verlichtte gebouwen trekken aan ons voorbij

En dan om de hoek van ons hotel, een prachtige skyline met de voor shanghai zo bekende toren.
De 'Pareltoren van het Oosten' is een TV-toren in het financiële district Lujiazui in Pudong aan de overkant van de Bund.

De Oriental Pearl Tower bestaat uit grote en kleine bollen, 11 in totaal. Men zegt dat ze lijken op parels die vanuit de hemel neervallen op een jaden plaat, voorgesteld door het oppervlak van de Huangpu rivier. Dat laatste weet ik niet maar mooi oogt het in ieder geval.

Als je wilt reageren kan dat hieronder:

je naam:
emailadres:
je reactie:

 
Voer onderstaande kode in, dit is om vervelende spammers buiten te houden, dank je:
CAPTCHA Image