1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19   
17
03-11-2009

In het groningermuseum was zo rond 97' van de vorige eeuw een prachtige expositie met propagandaposters. Hier op de Hua Shan Road in Shanghai zit een propaganda poster art centrum. De managing director blijkt het grootste deel van de expositie destijds in groningen geleverd te hebben. Een bijzonder vriendelijke man waar we een hele middag met zijn interessante verhalen erbij door zijn collectie mogen snuffelen.

Er is een klein museum in een kelder wat je niet snel zult vinden als je niet zo vriendelijk gewezen word door deze portier dus hij komt in de shanghai-serie -service with a smile-

Het museum is klein maar er is een helder, interessant verhaal en een overzichtelijke indeling.

Er is ook een shopje bij waar je originelen en copieen kunt kopen. Natuurlijk kun je bedenkingen hebben bij deze affiches van 'volksopvoeding' die een veel rooskleuriger beeld voorspiegelen dan de werkelijkheid. Maar er zitten echt prachtige exemplaren tussen zoals je bovenaan kunt zien (long live chairman Mao) of deze hieronder (parade Huang Pu River)

Deze affiches zijn overigens ook te koop op internet  ga naar http://www.shanghaipropagandaart.com en klik op shop

Een andere -service with a smile- komt van deze aardige dame in een bijzonder winkeltje op de Fuzhou road. Prachtige tassen en schoenen geinspireerd op de originele chineze stijl maar duidelijk georienteerd op het westen. Helaas zijn de prijzen ook meer western style;-)

Maar deze leuke tas is nu van mij...

Tenminste hopen dat ie ooit aankomt want die zit nu ergens in een doos klaar om verscheept te worden en dat is meteen nummer 3 in de serie -service with a smile- de aardige man op het postkantoor die zo zijn best heeft gedaan op ons pakket.

We zijn hier met slechts 7 kilo bagage per persoon gekomen en hebben geen behoefte met meer te gaan slepen...

 

Als je wilt reageren kan dat hieronder:

je naam:
emailadres:
je reactie:

 
Voer onderstaande kode in, dit is om vervelende spammers buiten te houden, dank je:
CAPTCHA Image