1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12   
5
15-11-2009

Victoria Peak is een berg met spectaculair uitzicht op Hong Kong central, Victoria Harbour, en Kowloon.
Vroeger was het een plek met voornamelijk zomerhuizen omdat de temperatuur hierboven iets aangenamer is dan in het bloedhete central. In 1860 liet Gouverneur Robinson een pad kappen voor het vervoer met draagstoelen.

Maar toen in 1888 de eerste Peak Tram gereed was werd dit gebied pas echt ontwikkeld tot een 'upmarket' gebied, wel voornamelijk voor de niet-chinezen. Deze eerste Peak-kabel-Tram aangedreven op stoom werd in 1926 vervangen door een kabeltram met electrisch systeem. 'The Peak Tram' heeft gefigureerd in Hollywoodfilms en is tegenwoordig een toptoeristische attractie. Dat is ook wel te merken aan de gigantische rij. Er rijden twee wagonnetjes tegelijkertijd, een naar beneden en een naar boven elkaar in evenwicht houdend.

Sommige stukken op het traject zijn zo stijl als 45 graden en ik stap dan ook met slappe knietjes uit het volle wagonnetje. Maar eenmaal boven op het 'sky terrace' volgt de beloning. Een 360 graden view van Hong Kong. Het is ondertussen al donker geworden dus voor een goeie overzichtsfoto voldoet mijn cameraatje niet. We zijn aangewezen op de toeristische fotografe en daarom kunnen jullie meegenieten van deze intens corny foto...smile;-)

Verder is hierboven niet veel te zoeken , behalve als je houd van Madame Tussauds, propvolle restaurants of souvenirs.Terug is het 45 graden achteruit... valt mee

Beneden worden we weer beloond...

met spacy uitziende verlichte gebouwen.

En met een supersmal dubbeldek trammetje wat gewoon horizontaal blijft verdwijnen we in de nacht...

Als je wilt reageren kan dat hieronder:

je naam:
emailadres:
je reactie:

 
Voer onderstaande kode in, dit is om vervelende spammers buiten te houden, dank je:
CAPTCHA Image